Днес българската адвокатура празнува своя професионален празник . На 22-ри ноември 1888-ма

...
Днес българската адвокатура празнува своя професионален празник . На 22-ри ноември 1888-ма
Коментари Харесай

Честит професионален празник на всички адвокати!

Днес българската адвокатура чества своя професионален празник . На 22-ри ноември 1888-ма година Петото Народно съвещание приема първия Закон за юристите в България, припомниха от Висшия адвокатски съвет. 

Адвокатската професия е една от най-предпочитаните и публикувани специалности у нас. Всяка година забележителен брой кандидат-студенти избират да учат специалността " Право ", а не дребна част от тях вземат решение по-късно да се реализират като юристи.

От Върховен административен съд са безапелационни, че адвокатите, които са били министър председатели, президенти, народни представители, кметове и общински съветници, са многочислени. И още:

" Стотици са сътрудниците, които са допринасяли и способстват за развиването на правната просвета и процедура, за развиване на нормотвочеството и правото. И хиляди сте всички вие, които всеки ден се борите за правата на своите клиенти. Борите се за една по-справедлива и правова България. От свое име и от името на сътрудниците от Висшия адвокатски съвет ви поисквам здраво здраве и непреклонност в отстояването на светлите правила, които нашите предшественици ни завещаха. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР